måndag 19 januari 2015

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Gjorde en grym lasse i lördags. Fick tipset av Åsa Bäckström, Peters fru. Jag gjorde min utan fryst spenat, eftersom det är något jag helst inte stoppar i munnen. Jag tog solroskärnor istället för pumpafrön och bytte prästosten mot västerbottensost. Hur gott som helst.


Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 halloumiost (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
salt och svartpeppar
ev färsk timjan till garnering


Sätt ugnen på 225°C.
Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.Skär halloumin i tunna skivor.
Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Det här hade jag inte tackat nej till :)

    SvaraRadera
  2. Vi har precis njutit av denna maträtt. Jättegod!!!! Tack för receptet :)

    SvaraRadera