lördag 21 november 2015

Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

Får ni Janssons över så är det här EXAKT det ni ska göra med den. Och får man ingen över, kan man köpa över disk på Coop. Såååå hiiiimla gooooott!


Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

4 port

250 g fast, kall Janssons frestelse
1 ägg
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk rapsolja
2 msk smör
ev flingsalt, beroende på hur salt Jansson är

Tillbehör:

2 dl creme fraiche
0,5 citron, skalet
lite citronsaft
0,5 rödlök
100 g rom
färsk dill

Blanda creme fraichen med rivet citronskal och lite citronsaft.
Gör 4 plättar av Jansson, ca 3 centimeter tjocka.
Doppa i uppvispat ägg och vänd i panko. Stek gyllenbruna i smör och olja.
Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk dill.



Och så ett vintips till denna rätt.

Casal di Serra Classico Superiore (12419) 85:-

Mycket fruktig smak med inslag av ananas, päron och grapefruktskal.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Mums! Festligt och gott! Måste testas! Lagade faktiskt Jansson idag, kanske det blir något över...
    Trevlig lördagskväll!

    SvaraRadera