måndag 6 juni 2016

Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto

Såg detta recept från Bonduelle på fejjan. Men åååh, så gott det blev! Gör gärna egen pesto, den blir sååå mycket godare. Äter man detta som huvudrätt, bör man servera ett gott bröd till. Jag blandade mozzarellan med endast pesto för att få mer smak.


Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto

4 port

1 burk Bonduelle kikärter (265 g avrunnen vikt)
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
ruccolasallat
50 g parmesan
salt
svartpeppar

Blanda kikärterna med pesto. Smaka av med salt och peppar.
Skiva bifftomaterna.
Häll av vätskan från mozzarellaosten och låt rinna av.
Vänd ihop mozzarellan med 2 msk kikärtspesto.
Lägg kikärtspesto på 4 tallrikar eller ett stort fat och gör en sallad med tomaterna och mozzarellan. Toppa med riven parmesan, ruccola och basilika.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar: