onsdag 19 oktober 2016

Hemmagjorda potatisskruvar på spett

Anette skickade en liten tasty-video åt mig för ett tag sedan. Det var om hur man gjorde dessa potatisskruvar. Det var inte helt enkelt att få jämnstora skivor, så tiden i ugnen blev betydligt längre än de 30 minuterna som videon visade på. Det kan ha varit så att några svordomar uttalades. Helt okej och lite festliga blev de.

En film om hur man gör dessa puppies finns här.


Hemmagjorda potatisskruvar på spett

potatis
4 msk smör, smält
2,5 dl parmesanost, riven
½ tsk svartpeppar
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk paprika
1 tsk salt
persilja, hackad (för garnering)

1. Värm ugnen till 160ºC.
2. Sätt i ett spett i potatisen och tryck försiktigt spettet hela vägen igenom det.
3. Håll en skarp, tunn kniv i en vinkel och skär i motsatt riktning medans du vrider på spettet.
4. Skär tills du har en jämn spalt mellan skivorna som bildar en spiral.
5. Smält smöret och pensla hela potatisen.
6. Blanda parmesanost, svartpeppar, vitlökspulver, paprika, och salt i en skål.
7. Placera potatisspetten över skålen och skyffla blandningen över potatisen tills den är helt täckt.
8. Lägg potatisspetten på bakplåtspapperskläd plåt.
9. Grädda i 30-50 min beroende på hur stora potatisarna är och hur tjocka "skivorna" är.
10. Garnera med ytterligare parmesan och persilja.
11. Låt svalna i 5 minuter.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: