fredag 4 januari 2019

Cheesecakecrème med saltknäcking granola

Och här kommer nyårsefterrättern. Enkel att göra och inte så mastig efter en brakmiddag.


Cheesecakecrème med saltknäcking granola

4 port

Granola:
2 msk smör
1 msk strösocker
2 dl granola (gärna Axa strawberry & black currant)
1/2 tsk flingsalt

Cheesecakecrème:
1/2 citron
200 g färskost (av philadelphiatyp)
1/2 dl vispgrädde (40%)
1 msk florsocker
1/2 dl blåbärssylt

Till garnering
citronmeliss

Granola: Värm smör och socker i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Tillsätt granolan, rör om och häll ut på ett på en tallrik. Strö över saltet och låt svalna.

Cheesecakecrème: Riv det yttersta skalet av citronen.
Vispa färskost, vispgrädde och florsocker luftigt med elvisp ca 2 minuter. Vänd ner citronskal och sylt. Fördela blandningen i glas, toppa med granolan och garnera med citronmeliss.

(recept från Matplatsen)




-Mama Skogly ♥

1 kommentar: