torsdag 29 oktober 2020

Pannacotta med vit choklad och åkerbär

Alltså åkerbär. Det smakar som ett sagobär. Himmelriket är nära. Som avslutning på trerättersmiddagen bjöd Kajsa på den här pjäsen. Har man inte förmånen att äga åkerbär så kan man använda sig av hallon.


Pannacotta med vit choklad och åkerbär

6 portioner

5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång (alternativt 1 tsk vaniljsocker)

Till servering:
hackad vit choklad
valfria bär, gärna åkerbär
citronmeliss

1. Lägg gelatinet i blöt och låt ligga cirka 5 minuter.

2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur.

3. Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp, rör om och låt puttra svagt någon minut.

4. Lyft upp gelatinet ur vattnet och lägg i gräddblandningen. Rör tills det har smält. Sila bort vaniljstången.

5. Häll upp i portionsglas eller formar. Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.

6. Garnera med hackad vit choklad, valfria bär, gärna åkerbär och citronmeliss.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: