onsdag 6 juni 2012

Köttsallad

Idag bjuder jag på ett mycket mumsigt recept. Det har jag fått av Helena, en ex-mamma på Bulleribock, vårt föräldrakooperativ. Egentligen ska man steka köttet i en panna över öppen eld, men "he rengen ju", som man säger på Norrländska. Det funkade finemang i stekpannan. Inga mått utdelas idag, ni får höfta. Det gjorde jag.



fläskfilé
kycklingfilé
choritzo
Caj P´s original
potatis
rapsolja
flingsalt
crispsallad
tomater
gurka
rödlök
paprika
mango raja

Tärna köttet och korven i lagon stora bitar. Marinera i Caj P´s några timmar. Skär potatisen i klyftor och ringla över olja och salt. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Stek köttet i omgångar så det blir genomstekt. Håll varmt under folie. Förbered salladen. NÄr allt är klart, lägg upp en salladsbädd, potatisklyftor, kött/korvbalndning och rör runt lite sporadiskt, gärna med ena handen på höften. Ringla över mango raja och servera. Mums!



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar