torsdag 7 juni 2012

Pad thai med kyckling

Här kommer Leilas recept på Pad thai!


Antal portioner: 2

Kryddpasta:
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk hönsbuljong
1.5 tsk mild gul curry
2 msk oystersås
2 msk olja till stekning
4 kycklinglårfiléer
2 dl strimlad vitkål
4 dl kokta glasnudlar
1 dl thai-broccoli (eller vanlig broccoli)
1 ägg
1 tsk japansk soja
1 tsk fisksås

1. Strimla kycklingen.

2. Blanda ihop ingredienserna till kryddpastan i ett glas, blanda med kycklingen.

3. Heta upp woken med olja tills den ryker.

4. Fräs kycklingen 2 min i oljan.

5. Tillsätt vitkål och sedan nudlar, en sak i taget så att inte pannan blir kall.

6. Tillsätt thaibroccoli och ägget, rör försiktigt i omgångar.

7. Smaksätt med fisksås och soja.

8. Servera med grovt hackade jordnötter, skivad banan och koriander.

9. Leilas tips!

10. Obs! Om du använder vanlig broccoli tillsätt den då rå samtidigt med vitkålen så att den hinner bli mjuk! Du kan reglera styrka själv med thaicurryn! Originalet är inte så starkt.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Låter så himla gott! Ska prova denna rätt också fast utan nudlar... :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera