Fick med mig några liter jordgubbar från Ostvik. Jag ska göra sylt av lite och sen har jag satt igång en flaska av den här. Nu är det ju ett tag bort innan man får smaka ur den, men den är säkert god att blanda med fruktsoda och sippa på.
Jordgubbslikör
1 liter jordgubbar
35 cl okryddad sprit
2 dl socker
Lägg de rensade bären i en glasburk tillsammans med socker och sprit. Ställ den ljust, i t ex ett fönster, och gotta till sig i 30 dagar. Vrid burken ibland, så att alla jordgubbar får se solen. Sen är det dags att sila och hälla likören på flaska.
-Mama Skogly ♥
Mmm... gott! Spännande hur det ska smaka sedan! Mina föräldrar brukar göra alla möjliga likörer av olika bär från sina odlingar! :)
SvaraRaderaHa en toppen lördag!
kram
//Lana
Ser så fint ut med alla jordgubbar!
SvaraRadera