måndag 15 april 2013

Het halloumigryta

Ett recept från Elle Mat & Vin som blev gott och mustigt. Var försiktig med saltet eftersom osten är salt.



Het halloumigryta

4 port

250 g halloumi
1 squash
100 g champinjoner (skivade)
1 gul lök
olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater
2-3 msk kapris
1 tsk buljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk sambal
(1 nypa socker)
salt och peppar

Skär osten i stora kuber. Stek gyllene på hög värme och lägg åt sidan. Skär squashen i malvmånar, skalet ska vara kvar. Skiva svampen och hacka löken. Fräs allt i olja i stor gryta. Häll i tometerna när allt är genomstekt. Rör i kapris och i med buljongen. I med kryddorna. Låt puttra 15 minuter. Rör i osten sista minuten.

Servera eventuellt med råris eller bulgur och sallad.



-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Wow, vilken smarrig gryta! Passar ju mig perfekt då är den mejerifri! Har nämligen hittat halloumi som är gjord bara på får- och getmjölk!
    Receptet sparar jag på en gång! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag älskar halloumi! Grytan ser mycket god ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var god också, men jag hade ubersaltat den lite, så det blev mycket vatten sen... ;)

      Radera
  3. Härlig gryta, som jag tror skulle passa mig! Älskar halloumi!

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera