Tipset på denna efterrätt har jag fått av min kollega Lotta. Moussen är snabblagad men behöver några timmar att stelna. Ska man bjuda gäster så kan det ju vara tacksamt att det går att förbereda. Snittarna var också relativt lättlagade.
Tobleronemousse med Tobleronesnittar
Moussen:
4 port
150 gram Toblerone
1 st ägg
2 dl grädde
Dela chokladen i mindre bitar. Smält sedan chokladen i mikron.
Blanda ner ägget i chokladen och rör om ordentligt.
Vispa grädden rätt hårt och vänd ner den i chokladen. Rör om så allt blandar sej men inte mer.
Låt stå svalt 2-3 timmar innan servering.
(recept från kokaihop.se)
Tobleronesnittar:
ca 18 stycken
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
50 g Toblerone
Mixa ihop smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap. Mixa sist i mjölet. Hacka Tobleronen och lägg upp degen på ett lätt mjölat bord. Arbeta in den hackade chokladen. Dela degen i två bitar och tryck ut dem på en bakplåtspappersklädd bakplåt. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i ca 10 minuter. Låt längderna svalna något innan du skär dem i trekanter.
Dekorera moussen med spritsad grädde, vackert strössel och jordgubbar. Lägg snitten på plats.
-Mama Skogly ♥
Perfekt, yum!
SvaraRadera