fredag 30 maj 2014

Havreflarn med chokladsmörkräm

Är hemma igen efter en himla rolig klassresa med bästa 9a. Vi har ätit gott, skrattat, badat, flyttat döda ormar, letat en spårlöst försvunnen mobiltelefon, haft vattenkrig, sett rysare, dansat, spelat brännboll och fotboll, spelat kort, sjungit dansband, hållit tal, sovit mer, sovit mindre och haft väldigt, väldigt roligt. Tack 9a för att jag fick följa med er!

Nu packar The Skoglys väskorna mot nya äventyr på en stund.

Gulp! Segkrispiga havreflarn med toppingen på kärleksmums mellan. Kan det bli fel, liksom?



Havreflarn med chokladsmörkräm

ca 16-17 dubbla

Havreflarn:
3 dl havregryn
2 dl strösocker
0,5 dl sirap
150 gram smör, smält
0,5 dl grädde
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser och klicka upp ca en tesked stora klickar på bakplåtspapper, 12 stycken per bakplåt, och in i ugnen på 175 grader i ca 8-9 minuter.

Chokladsmörkräm:
75 gram smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 tsk starkt kaffe, (kan uteslutas)

Blanda ihop allt, sätt in det i kylen till flarnen har svalnat. Lägg krämen på ett flarn och sen ett flarn över.
(recept från Caroline Noresson)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft det mycket roligt! Kakorna ser så goda ut. Kram!

    SvaraRadera
  2. Jösses det vattnas i munnen :P

    SvaraRadera