Testade en ny variant av kesorulle. Det blev najs! Servera med krämig pizzasallad. Receptet på den hittar ni här.
Kesorulle med köttfärs
Deg:
5 dl mjöl
150 g smör, rumstempererat
250 g keso
Fyllning:
400 g köttfärs
2 gula lökar
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
lite vatten
svartpeppar
riven ost
Ta ut smöret så det blir rumstempererat.
Bryn köttfärsen och hacka löken.
I med löken, buljongtärningar, tomatpuré, svartpeppar och vatten.
Låt puttra under lock i en timme. Håll koll så det finns vätska kvar, annars bränns det!
Låt det sista av vattnet ånga bort och ställ att svalna.
Gör degen och kavla ut på bakplåtspapper, ända ut mot kanterna.
Lägg lite riven ost på ena halvan och på med köttfärsen. Toppa med mer ost.
Vik försiktigt över andra halvan av degen och platta till.
In i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
Servera med krämig pizzasallad.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar