lördag 6 januari 2018

Ramen, nudelsoppa med långkokt karré

Min systerdotter Hanna är en stjärna på asiatisk mat. När vi var där över nyårs gjorde hon en grym nudelsoppa med kött som bara föll isär. Såå gott. Här kommer hennes recept.


Ramen, nudelsoppa med långkokt karré

1 lök
2 vitlöksklyftor
2X2 cm bit ingefära
1 kg fläskkarré
2 liter vatten
ca 2 köttbuljongtärningar
1 tsk sambal
svartpeppar

1. Koka ihop på svag värme 3-4 timmar.

2. Håva försiktigt upp köttet och sila buljongen. Det som blir över blandar du med köttet. Dra isär köttet.

3. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och tillsätt:

0,5 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 msk mirin eller 0,5 tsk salt och 1 tsk socker

Koka äggnudlar och servera buljongen med nudlar, köttet och valfri topping, t ex majs, böngroddar, skivad och stekt pak choi, lättkokt ägg.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar