Nyårshuvudrätten blev helstekt oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Mums! Köttet var såå mört! Och så ett vintips till oxfilé.
Rödvinssås
2 msk balsamvinäger
1 msk socker
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk fond
salt
peppar
1. Koka upp balsamvinäger och socker.
2. Tillsätt rödvin, vatten och fond.
3. Låt koka ner till halva volymen.
4. Smaka av med salt och peppar.
Barolo Fontanafredda Nr 70227
Italien, Piemonte , Barolo
199:- Flaska , 750 ml
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, rosor, jordgubbar, sandelträ, nougat och pomerans. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar