En klassisk bookmaker toast här med lövbiff.
Bookmaker toast med lövbiff och pepparrot
4 skivor lövbiff
2 dl majonnäs
2 msk grov skånsk senap
2 tsk dijonsenap
10 cm färsk pepparrot
4 äggulor
1 kruka huvudsallad
4 skivor gott bröd, typ surdegsbröd
smör och olja till stekning
1. Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor.
2. Blanda majonnäs tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.
3. Stek köttet hastigt i stekpannan, några sekunder på varje sida. Salta och peppra.
4. Tvätta sallad och bryt fina blad till mackan. Skala och riv pepparrot.
5. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt innan brödet går i. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken.
6. Stryk på senapscrèmen på varje macka, fortsätt med sallad och fina bitar skuret kött. Bygg sedan ett ”fågelbo” av pepparrot på varje macka och placera en äggula i.
7. Servera mackan med pommes om så önskas.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar