Ett himlarnsch gott recept från Matplatsen. Använde dock mitt favoritrecept på caesardressing, inte hennes. Min systerdotter Hanna tyckte det var det godaste hon ätit på länge. Traj änd lajk!
Caesarsalllad Surf ´n turf
6 port
1 kg flankstek
12 havskräftor (eller 6 stora) med örtsmör (recept nedan)
krutonger av baguette
2-3 huvuden romansallad
riven parmesan
ceasardressing
Krutonger:
1/2 stor baguette
olja
flingsalt
Skär baguetten i lövtunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen, 225 C ca 5 min (håll koll så de inte bränns!). Låt svalna och bryt i lite mindre bitar.
Örtsmör:
2 klyftor vitlök, pressade
1 kruka persilja, finhackad
100 g rumstempererat smör
2 citroner
, skalet
flingsalt
Blanda samman allt. Dela kräftorna och lägg på en plåt. Bred örtsmöret över. Gratineras i 250 C ca 3-5 min tills smöret smält alldeles innan servering.
Salta & peppra köttet på båda sidor och grilla det sedan tills innertempen är 55 C. Skiva upp.
Skär/bryt salladen i mindre bitar och lägg på ett sort fat. Toppa med skivor av den grillade flanksteken, havskräftorna, hyvlad parmesan, krutonger och caesardressing. (Servera extra krutonger och dressing vid sidan av).
Caesardressing
2 äggulor
0,5 msk dijonsenap
6 inlagda sardeller
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
2 tsk citronsaft
2 dl matolja
1 dl gräddfil
ev salt
nymald svartpeppar
Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.
-Mama Skogly ♥
Ser gott ut! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera