söndag 10 november 2019

Helbakad blomkål med getost

Godmorgon, måndag! Det gick faktiskt ganska smärtfritt att ta sig upp idag. Nu gäller det bara att gräva fram bilen under all snö som kom igår och inatt...
Hoppas ni får en fin vecka!

En bekant till mig, Vicktoria, tipsade om den här pjäsen så Anette och jag vevade ihop den och njöt av den till huvudrätt. Vi bytte ut ströbrödet mot glutenfritt ströbröd och det funkade finemang.


Helbakad blomkål med getost

4 port

1 blomkålshuvud med blast
½ dl bbq-sås, hemgjord eller köpt
1 dl ströbröd
1 tsk salt
50 g smör
1 msk timjan, repad
1 dl chèvreost
1 dl crème fraiche
1 dl finhackade örter
svartpeppar

1. Gör ett kryss-snitt i botten av stammen och rensa bort eventuella skadade och fula blad. Låt de fina sitta kvar.

2. Pensla blomkålen med bbq-sås.

3. Blanda smör, ströbröd och salt till en deg som du täcker översta delen av blomkålen med.

4. Lägg kålen i en ugnsform och baka i ugn på 175 grader ca 30-40 minuter. Tänk på att tillagningstiden är avhängig ugnen och storleken på blomkålen! Håll koll efter en halvtimme, men det kan också ta upp emot 90 minuter.

5. Gaffla ihop chèvren med crème fraiche och timjan till en kräm.

6. När blomkålen är klar drar du itu den på ett vackert fat i lagom stora bitar, som golfbollar ungefär. Häll över det smör som finns kvar i ugnsformen. Klicka såsen lite här och var mellan och på blomkålen och toppa allt med färska örter och nykvarnad svartpeppar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: