torsdag 12 december 2019

Lax med ugnsrostade rotfrukter och kall sås

Lax är ju alltid gott och uppskattas av hela familjen. Utom Max förstås, som är allergisk. Knepigt det där när man har allergiker i familjen. Max tål endast vit fisk och är allergisk mot nötter, baljväxter, skaldjur och nästan all frukt. Och maken är allergisk mot kyckling. Hur vanligt är det liksom?


Lax med ugnsrostade rotfrukter och kall sås

1 sida lax
örtagårdskrydda
citron
potatis
morötter
olja
salt
svartpeppar

Kall sås:
4 dl Creme fraiche
2 msk majonnäs
0,5 dl bostongurka
2 tsk senap
3 msk dill
3 msk gräslök
salt och citronpeppar

1. Klyfta potatisen och morötterna. Lägg på plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. In i ugnen i 225 grader i 30 minuter. Rör om försiktigt efter halva tiden.

2. Lägg laxen på bakplåt med bakplåtspapper. Krydda med citron, salt, örtagårdskrydda och svartpeppar. In i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

3. Blanda ingredienserna till den kalla såsen och ställ kallt fram till servering.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: