onsdag 10 april 2019

Kryddig bönfyllning

Idag är SISTA nationella provet för den här terminen. Jag ser ljuset i slutet av tunneln!

Anette gjorde en väldigt god bönröra som serverades till huvudrätten.


Kryddig bönfyllning

4–6 portioner

3 st stora gula lökar
1.5 msk kallpressad rapsolja
2 st pressade vitlöksklyftor
6 dl svarta kokta bönor
½ dl tomatpuré
3 msk hela korianderfrön
½ tsk mald spiskummin
½ tsk mald kanel
1 krm salt

1. Finhacka löken och stek på medelvärme i rapsolja tills mjuk och gyllene, ca 4-6 min.

2. Tillsätt kryddor, rör om väl och tillaga i ytterligare 1-2 min.

3. Tillsätt tomatpuré och svarta bönor, rör om och tillaga på svag värme tills bönorna är genomvarma.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: