(Ur Allt om mat)
Gör en vanlig kladdkaka först.
Chokladtryffel;
200g mörk choklad
1 1/2 dl grädde
1 msk honung
Tillbehör;
4 dl körsbär (ca 300g)
1/2 dl körsbärslikör
3 1/2 dl grädde
Grovhacka chokladen till tryffeln. Koka upp grädden med honung i en kastrull och ta den från värmen. I med chokladen och rör tills smeten blir jämn. Låt kallna i rumstemp ca 2 timmar.
Kärna ur körsbären och marinera dessa i körsbärslikören ca 15 minuter.
Ta undan 1/2 dl av tryffeln. Vispa grädden lätt och vänd ner den större mängden tryffel.
Bryt kladdkakan i bitar och lägg i botten av en serveringsskål. På med lite körsbär, lite chokladmousse och vispgrädde. Fortsätt varva och avsluta med att ringla den sparade chokladtryffeln. Garnera med körsbär. Desserten är hållbar 2-3 dagar i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar