måndag 29 mars 2010

Cordon bleu

4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
8 skivor stark ost
4 skivor rökt skinka eller stekt bacon
dijonsenap, ca 1 tsk per biff
flingsalt, 1 krm per biff
smör till stekning

Dubbelpanering

3 st ägg
2 dl mjöl
4 dl ströbröd



1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.

2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.

3. Stek gyllenbrunt i smör ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar