tisdag 21 september 2010

Marinerad rostbiff med LCHF-Falsk potatissallad

Fick ett tips av en gammal elev, Ida G, att marinera rostbiff, alltså sån man köper färdig i skivor. Tyvärr hade hon inget recept så jag googlade runt lite. Testade även att göra potatissallad utan potatis, som blev jättegod. Serverade med hemmaodlade tomater. Det blev en supergod middag faktiskt.


Marinerad rostbiff;

2 port
8-10 skivor rostbiff
1/2 liten rödlök
2,5 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 msk kapris
1 msk fryst persilja

Hacka kaprisen. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg rostbiffskivorna i den. Marinera i kylen minst en timme.


Falsk potatissallad;

1/2 aubergine
1 dl creme fraiche
100g philadelphiaost
1/2 vitlöksklyfta
1 knivudd fransk senap
8 skivor smörgåsgurka
1/2 liten rödlök
1 msk fryst persilja

Blanda creme fraiche och osten. I med fransk senap, riven vitlök och persilja. Hacka löken och gurkan. Koka upp saltat vatten. Ta bort skalet från auberginen. Skär i kuber och koka i 30-40 sekunder. Spola med kallt vatten. Häll av i durkslag. Blanda i auberginen i röran.


Tre olika tomatsoret serverades till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar