Hittade receptet på dressingen hos fröken Dill, men har lagt till lite socker. Den här bjöd jag Anette, Robert och Signe på igår. Fräsch och god.
4 st
isbergssallad
4 små plommontomater
4 champinjoner
1 avocado
citronsaft
grön sparris
räkor
Dressing;
1 apelsin
1 citron
1 äggula
1 tsk fransk senap
drygt 1/4 dl olivolja
2 nypor socker
salt & peppar
Pressa apelsinen och citronen. Koka saften tills ca 1 dl av saften återstår. I med äggulan och vispa. Om såsen inte tjocknar så ställ den i ett vattenbad och vispa. I med fransk senap och häll sedan på oljan droppvis medan du vispar. Smaka av med socker, salt och peppar.
Skär salladen, champinjonerna, tomaterna och avocadon i mindre bitar. Pressa lite citronsaft över avocadon. Lägg i cocktailglas. Hacka alla räkor utom 12 stycken och lägg över salladen. Stek sparrisen, salta och peppra, låt svalna. Ringla över dressingen.Dekorera med de räkorna som är över och lägg sparrisen över glaset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar