fredag 3 september 2010

Sambalkotletter med vitlöksost och ananas

En annan variant på sambalkotletter som är otroligt enkelt att vispa ihop.



4 portioner

4-6 kotletter
1/2 dl soja
3 dl grädde
1/2 burk creme fraiche
1 burk philadelphiaost vitlök och örter
1-2 tsk sambal
1/2 köttbuljongtärning
1-2 burkar ananasringar

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop grädde, soja, creme fraiche och osten med stavmixer. Låt koka upp i kastrull och smaksätt med sambal och köttbuljong. Lägg kotletterna i ugnsfast form. Dela ananasringarna i bitar och lägg på kotletterna. Slå över såsen och skjuts in i ugnen i 1,5 timmar. Servera med ris och en god sallad.

Det här tycker jag var ett gott alternativ till det gamla vandringsreceptet. Det smakade bra med det söta som ananasen gav. Barnen slukade maten och ville ha en portion till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar