
4 port
4 smördegsplattor
en liten purjo
riven västerbottensost
rom
creme fraiche
rödlök
dill
Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem så att de ryms och blir lagom i våffeljärnet. Stek purjon mjuk. Låt svalna. Lägg purjo på smördegsplattan, på med osten och på med ännu en smördeg. Tryck ihop plattorna längst ut. Grädda i järnet tills den fått fin färg. Låt svalna något. Servera med rom, creme fraiche, rödlök och dill.






Kan det sluta snöa?
-Mama Skogly ♥
Vad gott med en lite matigare våffla! Det är alldeles för länge sedan jag gjorde våfflor...
SvaraRaderaTack så mycket för din fina kommentar, vi ska försöka göra så gott vi kan i jul.
SvaraRaderaÄlskar västerbottenost, och detta var ju ett smart sätt att använda både våffeljärn och smördegsplattor. Gott.
Ha en bra vecka.
Jisses vad mumsigt det såg ut!
SvaraRaderaJag sitter o slösurfar och är vrålhungrig så såg jag den här smördegsvåfflan... mmm... =)