lördag 29 januari 2011

Sparris och bresaola med tryffelmajonnäs

Halv 8 tycker jag har shapat upp sig och börjat bjuda på rätter som inspirerar mig hemma i köket. Igår testade jag en förrätt från i måndags, tror jag det var. Nu gjorde jag om receptet, stekte sparrisen istället för att koka, följde inte receptet på majjon osv. Men god var den. Jag tror jag måste göra den till lunch idag faktiskt.


2 port

6-8 gröna sparris
8 skivor bresaola
pinjenötter
parmesanost
crema di balsamico
tryffelmajonnäs

Tryffelmajjonäs;
1 äggula
1 tsk fransk senap
1 -2 dl rapsolja
salt
peppar
3 droppar tryffelolja

ALLA ingredienser till majjon ska vara SAMMA TEMP! Vispa äggulan och senapen med en visp. Häll droppvis oljan i medan du vispar som en tok. När den fått rätt koncistens smakar du av med salt, peppar och tryffelolja.

Stek sparrisen, salta och peppra. Rulla bresaola runt om och lägg på ett fat. Torrosta pinjenötter och strö över. Hyvla parmesan över och ringla crema di balsamico på. Klicka dit majjon och servera. Mums!


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Usch, vi har missat halv 8 alldeles för mycket nu, får väl se om vi kan ta oss i kragen till nästa vecka...
    Ha en fortsatt bra helg.

    SvaraRadera
  2. Missade halv åtta i måndags annars missar jag inte många avsnitt:). Detta lät ju kanongott!! Ska jag spara i förättsarkivet!

    SvaraRadera
  3. Älskar tryffel!

    Ha en trevlig kväll / Kamila

    SvaraRadera