onsdag 9 februari 2011

Kall avocadosoppa med creme fraiche, rom och västerbottensflarn

Håkan och Anki i Mårtenssons kök bloggade för ett tag sedan om en avocadosoppa som såg smarrig ut. Det var den. Jag gjorde lite tillbehör till för att dryga ut det hela. Mums!


4 port

4 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 stora eller 3 små avokador
1/4 dl pressad citron
1 dl crème fraiche
salt och peppar

Tillbehör;
creme fraiche
rom
västerbottenflarn
gräslök

Ostflarn;
Strö riven västerbottenost i 4 små högar. In i ugnen på 225 grader ca 10 minuter, tills den ser klar ut. Låt svalna.

Soppan;
Dela och gröp ur fruktköttet ur avokadon. Kör fruktköttet i matberedare och i med citronsaft, crème fraiche, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar Servera med lite crème fraiche, rom och ostflarn. Strö över lite hackad gräslök.

Kan även tänka mig några stänk cayenne i soppan för lite "umpf".




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. den här soppan måste jag nog också prova, jag läser om den på alla håll och kanter!

    SvaraRadera
  2. Också läst att många har testat denna. Får nog också testa... Mums!!

    SvaraRadera
  3. Så kul att du gillade den! Och vilken fin servering den fick hos dej.

    SvaraRadera