måndag 28 februari 2011

Mexikansk fiskgratäng

Recept nummer två som Santa Maria bjuder på. Denna blev favoriten bland de vuxna som fick provsmaka, men även barnen tyckte om det. Jag hoppade över jalapenon i själva gratängen och serverade gröna som tillbehör.


700g fiskfilé t.ex. Kolja, eller Sej (jag tog torsk)
2 påsar Fish Taco Spice Mix
400g krossade tomater
1 dl strimlad purjolök
2 msk red Jalapeño
salt
svartpeppar grovmalen
fetaost 100 g (jag tog 200g)
färsk koriander

Värm ugnen till 175° och smöra en ugnsfast form. Skär fisken i bitar och blanda med fish taco kryddmix. Lägg fisken i formen. Rör ihop krossad tomat med purjolök, jalapeño, salt och peppar och häll över fisken. Toppa med fetaost och baka gratängen ca 20 minuter tills fisken är klar. Toppa med färsk koriander. Servera i minitacosubs, grönsaker, guacamole mm.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. jag är ju ingen fiskätare, men detta ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Äter ju inte fisk men sambon skulle allt gilla det där

    SvaraRadera