Jag har aldrig gjort laxtartar förut, och jag tyckte faktiskt det var gott. Här får ni höfta måtten vilt. Om man vill kan man servera den här med en bit rostat bröd. I övrigt försöker jag varva ner efter nationella prov och omdömesskrivning och filar på vad vi ska äta i husvagnen under helgen. En dag till sportlov!
lax som varit fryst i minst 3 dygn
salt
socker
peppar
fransk senap
dill
gräslök
avocado
citron
räkor och krasse till garnering
Skär laxen i finfina bitar. På med lite salt och socker. Rör i senap. Krydda med peppar, dill och gräslök. Skär avocadon i små bitar och pressa citron över. Vänd försiktigt ner i laxröran. Häll upp i litet glas och dekorera med räkor och krasse. Servera eventuellt med rostat bröd.
-Mama Skogly ♥
Snor receptet, rakt av bara! Perfekt förrätt!
SvaraRadera