Jag älskar musselsoppa. Det här var en lite annorlunda variant med timjan, curry och dill. Låter galet, men det var gott. I övrigt undrar jag vart solen tog vägen. Imorgon är man tillbaka på jobbet igen. Fem veckor till påsklov. Det borde man väl klara.
1 kg blåmusslor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
2 msk smör
1 tsk curry
ett knippe färsk timjan
4 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl grädde
4 salladslökar
salt och peppar
2 msk hackad dill
ev bröd till servering
Hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med vitlöken. I med curryn och låt den fräsa med. På med vatten, vin och buljjongtärning. Låt koka under lock 10 minuter. I med timjan, chili, salladslök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Kolla musslorna så att de är hela och att de stänger sig när man knackar på dem. I med musslorna och låt koka i 3 minuter. Servera eventuellt med ett gott bröd.
-Mama Skogly ♥
Så fint det har blivit här hos dej, gillas absolut! Inte för att det inte var fint innan men det är kul med lite nytt. (Säger vi som är alldeles för fega för att ändra på vår sida:))
SvaraRaderaDen gröna färgen är härligt vårlig och texten läsvänlig!