torsdag 21 april 2011

Citronmarängpaj

Min systerdotter Hanna bakadae en underbar citronmarängpaj i helgen. Oj, så god den var. Sagolikt! Receptet är från Matklubben.



3 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker
150 g smör

4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
rivet skal av 2 citroner
saften av 2 citroner

4 äggvitor
2 msk socker

Gör degen i en matberedare och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i minst 30 minuter. Blanda fyllningen, kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200 grader.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Älskar citronmarängpaj! Sött och syrligt!! Men aldrig gjort själv. Ser underbart gott ut!!

    SvaraRadera