Min systerdotter Hanna bakadae en underbar citronmarängpaj i helgen. Oj, så god den var. Sagolikt! Receptet är från Matklubben.
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker
150 g smör
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
rivet skal av 2 citroner
saften av 2 citroner
4 äggvitor
2 msk socker
Gör degen i en matberedare och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i minst 30 minuter. Blanda fyllningen, kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200 grader.
-Mama Skogly ♥
Älskar citronmarängpaj! Sött och syrligt!! Men aldrig gjort själv. Ser underbart gott ut!!
SvaraRaderaGott, gott, gott!
SvaraRaderaGlad påsk!