Midsommaraftonens efterrätt som var sagolikt god. Ljuvlig. Kajsa är dagens gästkock och receptet är från boken Kärleksmums.
Pajskal:
1 dl kakao
350 g digestivekex
100 g smält smör
Mixa till grynig massa och tryck ut i springform. Ställ svalt 30 min och grädda sedan i 20 min på 200 grader.
Fyllning:
4 äggulor
1 dl vanligt socker
0,5 dl mörkt muskovadosocker
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
ev. 3 msk konjak
100 g smör
Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud tills det tjocknar. Dra av spisen och smält nersmör och mjölkchoklad lite i taget. Häll i konjak om du vill!
Topping:
4 äggvitor
1 msk maizenamjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
När botten är helt sval kan du hälla i fyllningen. Låt sedan stå kallt minst 2 tim. Precis innan servering vispar du ingredienserna till toppingen till vit fluffig maräng och kluttar ut den på pajen. Bränn i ugn för gyllene färg eller svetsa med brännpistol!
Välkommen till himmelriket!
-Mama Skogly ♥
Låter verkligen himla gott
SvaraRaderaOj. Den lät riktigt smarrig!!
SvaraRaderaÅh, herrejösses, vilken paj! Bara namnet får en fast:)
SvaraRaderaRakt i mappen hamnar den.