
4 port
2 kokta humrar
Fänkålssmör:
50 g fänkål, ca 1/2 fänkålsstånd
100 g rumstempererat smör
2 msk grovhackad bladpersilja
2 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
salt och malen svartpeppar
Fänkålssmör: Koka fänkålen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt fänkålen svalna. Skala vitlöksklyftan. Mixa fänkål, smör, persilja och citronsaft till ett slätt smör, pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 275 °, endast övervärme eller grill. Placera hummern på en skärbräda och dela den på längden med en stor kniv. Ta ut magsäcken, som sitter i längst fram i huvudets nedre del, och knäck klorna. Klipp hummerköttet och lägg det i skalen. Klicka ca 1⁄2 msk smör på varje halv hummer, lägg dem på en plåt och gratinera högt upp i ugnen, gärna med öppen ugnslucka, i ca 1 1/2 minut, tills smöret har smält.

-Mama Skogly ♥
Mmm... Så gott! Bästa förrätten.
SvaraRaderaSå gött det ser ut! :)
SvaraRadera