måndag 5 september 2011

Smördegsinbakad oxfilé

Oxfilé är mums! Den här gjorde vi för två veckor sedan. Vi gjorde även hemmagjord beasås och för andra gången i rad misslyckas vi. Det är omöjligt att få den att inte skära sig. Vad gör vi för fel?


2-3 port

500 g oxfilé
3 smördegsplattor
salt och peppar
uppvispat ägg

Bryn köttet runt om i smör. Salta och peppra. Kavla ihop smördegsplattorna och lägg köttet mitt på. Rulla ihop och se till att smördegspaketet är tätt. Stick i köttermometer. Gör man potatisgratäng till så stoppar man in den 30 minuter före köttet ska in. Sätt sedan in köttet och stek tills innertempen är 60 grader för mediumstekt. (Köttet blev perfekt enligt mig.) Servera med potatisgratäng och bea.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Oj vad gott det ser ut!

    Det är lite trixigt med bearnaise men man kan alltid fixa till den genom att hälla lite iskallt vatten i en bunken och sakta droppa ner såsen in den under kraftig vispning, så blir den slät igen.

    SvaraRadera