Gravad ren med purjolök, tranbär och trattkantareller
Isländsk havskräfta och norsk pilgrimsmussla
Stekt piggvar, mandelpotatiskräm och citrussås
Oxkind med lågtemperaturkokt vaktelägg, rökt consommé och syltad lök
Isländsk lammytterfilé med rosmarin, morötter och lammsky
Gurka och lime
Åkerbär och handvispad vaniljglass
Nu stämde inte den beskrivningen till 100%. När vi kom dit fick vi först en aptitretare som var lättstekt oxfilé med jordärtskockskräm med gravad forell. Mycket gott. Höjdpunkterna var Piggvarrätten och den näst sista rätten, ört- och vaniljmarinerad gurka. Totalt oväntat att det skulle kunna smaka så fantastiskt. Oxkinden var väl kvällens besvikelse. Smakade rätt och slätt köttsoppa.
Ett plus till att toaletten var pimpad. Det fanns rullade handdukar som man fick torka händerna på och slänga i en korg, musik spelades från en högtalare och det fanns levande ljus.
Summan av kardemumman är att det var en supertrevlig kväll och maten var mycket god. Rekommenderas.
-Mama Skogly ♥
Vilken LYX! Härligt att du skriver om det där med sparandet också. Blir lite trött när folk vräker ur sig att de brukar äta på svindyra restauranger alltsom oftast. Ja det funkar väl om man råkar vara stenrik, men det är ju inte de flesta...
SvaraRaderaTänker fröken Dill