http://smaskelismaskens.blogspot.se/2010/03/varm-smorgastarta.html
Den finns även i tacovariant här:
http://smaskelismaskens.blogspot.se/2010/03/varm-texmexsmorgastarta.html
Sen kommer vi då till efterrätten som var väldigt god, om jag får säga det själv. Receptet har jag fått av Ida, Bulleris kokerska. I originalreceptet ska det vara konjak, men det bytte jag ut mot Cointreau. Sen ber jag om ursäkt för dagens bilder. Förlåt. De gör inte rätterna rättvisa.

Vit kladdchokladtårta
Kakan:
250 g vit choklad
200g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk cointreau
2 dl mjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
0,5 dl grädde
florsocker
Till servering:
fruktsallad
vispad grädde
Kakan:
Ugnen på 175 grader. Hacka 250 g vit choklad, smält smöret. Ta kastrullen från plattan och i med chokladen. Rör tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Häll smeten i smörd och bröad form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna, ställ i kylen.
Glasyren:
Hacka 150 g vit choklad. Koka upp grädden. Ta den från värmen och i med chokladen. Rör tills smeten är jämn. Bred över kakan och sikta över florsocker. Servera med fruktsallad och vispad grädde.


-Mama Skogly ♥
Vilken god tårta! Vit choklad har varit min stora favorit innan jag "sockersanerat" mig... ;)
SvaraRaderaHa en fin fredag!
//Lana