tisdag 3 april 2012

Kladdkaka med himmelsk glasyr

Vi har ju det bästa föräldrakooperativet i schtaan och det heter Bulleribock. I måndags hade vi tacofest med alla mamas och fröknar som kunde och vi blev nästan fulltaliga. Vi lagade maten tillsammans men till efterrätten hade jag förberett kladdkakorna, så det var bara glasyren och garneringen kvar. Jo förresten, vi hade även extra vispad grädde till, samt jordgubbar och hallon. Mums!

Receptet är från aftonbladet.se.


KAKA:
100 g smör
2 ägg
2 rågade dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

GLASYR:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4–6 msk kakao
4 dl florsocker

GARNERING:
spritsad grädde
jordgubbar

KAKAN:
Smält smöret, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smöret i äggsmeten och rör om. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda ej för länge, då blir kakan trist. Låt stå i tre timmar före servering.

GLASYREN:
Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet. Sikta ner florsocker. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: