måndag 18 juni 2012

Vaniljpaj med sommarfruktsallad

Idag blir det vaniljpajsrecept för att fira att jag går på semester kring 16-blåset. Min fina kollega Eva, som snart får en egen flik här, bjöd på denna sist hon hade arbetslagsfika. Fräscht med fruktsåsen till. Fotat med mobilen, I say no more.



Vaniljpaj med sommarfruktsallad

ca 8 port

Pajskal
100g smör
0,5 dl socker
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl

Fyllning
2,5 dl vaniljvisp
50g mörk choklad

Lag
2 limefrukter
2 dl vatten
2dl socker

Sallad
½ galia melon
300 g jordgubbar
200 g hallon
1 kruka färsk mynta

Pajskalet:
smält smöret. Blanda samman socker,havregryn och mjöl med smöret.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8-10 min tills den får fin färg. Låt svalna.

Fyllningen:
Gör i ordning vaniljvispen. Bred över pajen vid serveringsdags och strö över riven choklad.

Lagen: Riv skalet på limen fint och pressa ur juicen. Blanda ner limeskal och juice, vatten, strösocker i kastrullen. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt lagen svalna.

Salladen: Gröp ur, skala och skär melonen i bitar. Skär jordgubbarna i mindre bitar om de är stora. Lägg melon, jordgubbar och hallon i lagen och låt dra en timme. Fördela myntan i botten på en skål och lägg i fruktsalladen och lagen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Fruktsalladen låter mycket gott! :)
    Ha en underbar och lång semester!
    Vila dig från alla dina elever! ;)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera