Ännu ett recept ur Allers. I originalreceptet skulle det vara potatispersiljemos, men jag gjorde mitt på blomkål isätllet. Mums!
Kyckling- och champinjongryta med persiljemos
4 port
4 kycklingfiléer
2 msk smör
salt och peppar
150 g färska champinjoner
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl kycklingfond av tärning
1 tsk fransk senap
Persiljemos
blomkål
vatten
grönsaksbuljongtärning
vitlöksklyfta
persilja
grädde
salt och peppar
Skär kycklingen i bitar och stek i stekpanna så de får färg. Hacka löken och svampen, fräs det med. I med vin, grädde, fond och senap. Låt koka medan du gör moset.
Persiljemos
Koka upp vatten och buljontärning. Skär blomkålen i bitar och låt koka med vitlöksklyftan tills kålen är mjuk. Häll av vattnet och i med persilja och grädde. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
-Mama Skogly ♥
Underbart gott! Det receptet måste jag spara! :)
SvaraRaderaHa en toppen fredag!
kram
//Lana
Förut lagade jag ofta kyckling- och svampgryta! Perfekt att göra blomkålsmos istället för potatismos.
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/