Här kommer förrätt nummer två, ett recept från recept.nu. Fast nja, jag vet inte om det var en förrätt eller en efterrätt, faktiskt. Vårt tips är att stoppa i mer kryddor och mer vitlök. Men det var gott i alla fall.
Ricotta cakes
12 port
3 burkar(á 250 g) ricottaost
skal från 1 citron
1 klyfta vitlök
2 kvistar bladpersilja
1 mskolivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 stekologiska ägg
2 påsar(100 g) pinjenötter
2 askar ruccola
1 ask amerikanska blåbär
olivolja
crema di balsamico
Du behöver också:
en muffinsplåt i teflon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman ricottaost, rivet citronskal, riven vitlök, finhackad persilja, olivolja, flingsalt, svartpeppar och ägg.
3. Smörj en muffinsplåt med olivolja och fördela smeten i 12 portioner. Grädda ricottakakorna tills de är gyllene, i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
4. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr kastrull.
5. Fördela ruccolan på assietter och strö över blåbär och rostade pinjenötter. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg en ricottakaka på salladen och servera.
-Mama Skogly ♥
Mums, ricotta är mycket gott!
SvaraRaderaDet här låter ju minst sagt lite spännande!! :)
SvaraRaderaHa en härlig dag!
Kram
Wow, vilket spännande recept! Och så gott!
SvaraRaderaJag sparar receptet genast! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Ja, det var gott, men det behövde som sagt lite mer kryddor, tyckte vi.
SvaraRadera