Ett recept jag hittade hos Remsan. Spännande smaker.
Jordärtskocksgratäng
4 pers
200 g Philadelphiaost
1 dl crème fraiche
3 vitlöksklyftor, rivna
1 citron, rivet skal från hela och pressad saft från halva
2 dl riven ost
1 tsk paprikapulver
flingsalt
nymalen svartpeppar
riven muskotnöt
1 kg jordärtskockor
2 skivor vitt bröd, smulade
1 näve repad färsk timjan
flingsalt
svartpeppar
olivolja
Sätt ugnen på 225°. Blanda philadelphiaost, crème fraiche med rivet skal och citronsaft, vitlök och hälften av timjanbladen. Blanda i nästan all riven ost, men spara lite. Smaka sedan av med paprikapulver, salt, peppar och riven muskot.
Skala jordärtskockorna, lägg dem i vatten med lite pressad citron i så att de inte mörknar. Skär dem i bitar/skivor och förväll i lättsaltat vatten i 10 min eller tills de mjuknat lite. Låt rinna av och lägg i ugnsfast form. Häll över ost- och crème fraicheblandningen. Blanda brödsmulorna med resten av den rivna osten och timjanbladen samt lite flingsalt och peppar. Strö ut blandningen ovanpå gratängen och ringla över lite olivolja. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter eller tills skockorna är mjuka och ytan vackert gyllenbrun.
-Mama Skogly ♥
Låter riktigt gott! Ha en bra dag!
SvaraRaderaVad spännande med jordärtskockorna! Har faktiskt aldrig lagat något med dem! :)
SvaraRaderaHa en fin torsdag!
Kram
//Lana