söndag 13 januari 2013

Korv med tomatgrädde

Fredagens lunch som blev riktigt god. Servera med t ex kokt potatis, ris eller blomkålsris.


Korv med tomatgrädde

4 personer

4 frukostkorvar eller bratwurstar
2 små gula lökar
2 msk tomatpuré
1 dl chilisås
ca 1 dl grädde
grillkrydda
peppar
riven ost

1.Sätt ugnen på 225°C.
2. Hacka löken fint och blanda med tomatpuré, chilisås och grädde till en krämig röra.
3. Skåra korvarna på längden. Ställ dem i en ugnsform och klicka i fyllning.
4. Strö riven ost över och ställ in fatet mitt i ugnen i 20-30 minuter eller tills korven är varm och osten smält.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Mums, vad smaskigt det låter! Det måste jag spara! min man och son kommer säkert att gilla den här rätten! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Detta fick bli den snabba och enkla kvällsmaten igår pga ändrade planer. Jättegott tyckte alla familjemedlemmar! Jag uteslöt lök i min fyllning men tillsatte istället Creme Bonjour: soltorkade tomater. Har aldrig grillkrydda hemma så grabbarna fick lite tacokrydda i sin sås istället och det gick hem! Använde mig av tjock grillkorv då det var alternativet som fanns. Funkade fint! Tack för tipset! Till detta åt jag en stekt grönsaksblandning, sambon ångkokt broccoli och sonen fick pommes och broccoli.
    Just ja, jag hade även din grillsås med grillad paprika och feta till och det passade fint! Vet du förresten hur länge den överlever i kylen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett par dagar borde den överleva, lite beroende på hur länge man låtit den stå framme. Kul att du tyckte det var gott. Och sen ska man alltid göra om recepten så det passar en själv.
      Kram!

      Radera