Ett recept jag hittade på kokaihop.se som egentligen hette Absolut godaste tacopajen.
Godaste tacopajen
Deg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gram smör
1,5 dl mjölk
Fyllning
500 gram köttfärs
1 msk olja
1 st gul lök
1 påse het tacokrydda
2 st vitlöksklyftor
1 dl vatten
4 st tomater
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Garnering:
10 st feferoni
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölk och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Skala och hacka löken.
5. Stek köttfärs och lök. Pressa i vitlök.
6. Tillsätt tacokrydda och vatten.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka tomater och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 35 minuter tills ytan fått fin färg.
12. Garnera med feferoni och servera med en grönsallad, nachochips och kanske en salsa.
-Mama Skogly ♥
Mmm... smaskens! Tacopaj är alltid stående favoriträtt i vår familj! Ska nog bli en sådan med lchf-botten till nästa veckomeny! :)
SvaraRaderaHa en toppen tisdag!
kram kram
//Lana
Ser jättegod ut, krämig och smakrik! Yummy!
SvaraRadera