En maträtt som passar bra i en familj där inte alla äter low carb. Jag tog ur lite innan vi blandade ner riset och så var jag nöjd. Det blir gott att klippa lite persilja över, toppa med lite riven ost och en klick vitlökssås till. De andra fick baguetter till också. Ungarna tyckte också det var gott. De märkte aldrig att det var kål i, för det hade jag dolt med ketchup. Mo ha ha ha!
Nu är jag så trött så ögonen går i kors. Ska ta mig två koppar java rakt in i venen och läsa lite matporr. Ha en trevlig kväll, kamrater!
Köttfärsröra med vitkål och ris
ca 6 port
5 dl strimlad vitkål
4 port ris (kokt)
800 g köttfärs
2 dl grädde
en skvätt soja
1 vitlöksklyfta
1-2 msk chilisås
Koka riset. Strimla vitkålen och stek den mjuk i smör. Lägg kålen åt sidan.
Stek köttfärsen och i med vitlök, chilisås, köttbuljongtärning, soja och grädde. Låt puttra ihop. Slå i vitkålen och puttra vidare ca 5-10 minuter.
Blanda ner riset och låt bli varmt. Servera med t ex riven ost, sallad, vitlökssås, ketchup.
-Mama Skogly ♥
Gott! Kallas ryssröra också va? Nu blev jag visst hungrig ;)
SvaraRadera