En av midsommaraftonens efterrätter, made by Anette Hood. Somrigt, precis som det ska vara på midsommarafton.
Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap
10 personer
Botten:
200 g digestivekex med choklad
50 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad
2 ägg
400 g cream cheese
3 dl grädde
Jordgubbssirap:
300 g jordgubbar
2 dl socker
Garnering:
1 liter jordgubbar
Klä en avlång form som rymmer en liter, med plastfilm. Krossa kexen och smält smöret. Blanda och fördela i botten på formen.
Smält chokladen i vattenbad. Ta från värmen och rör ner äggulor. Häll i matberedare och tillsätt färskost. Mixa till slät kräm.
Vispa äggvitor och grädde styva var för sig.
Vänd ner grädden, sedan äggvitan i färskostkrämen. Häll i formen och ställ i frysen minst fem timmar.
Skölj och rensa jordgubbarna till sirapen. Lägg i kastrull med sockret och låt smälta på svag värme. Sjud utan lock i 15 minuter tills det kokat ihop till en sirapsliknande konsistens.
Tag glassen ur formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor och lägg upp på fat. Skölj och rensa jorbgubbarna till garnering. Placera.
(Recept från Elle Mat & vin)
-Mama Skogly ♥
Åh, vill ha! Den ser så krämigt god ut. Ha en bra dag!
SvaraRaderaTack detsamma!
RaderaÅh, vad jag skulle vilja sätta tänderna i den läckra cheesecaken! Sluta frestas! ;)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Du med!
RaderaSer galet gott ut! Jag älskar vit choklad, så det kan jag faktiskt sakna nu när jag inte äter söta saker.
SvaraRaderaMen du gör det bra, som avstår det ändå!
RaderaVilken midsommardrömm!
SvaraRaderahttp://pernillabredolt.com