onsdag 19 juni 2013

Grillad röding med löjromspotatis

Vi var ju på tårtfrossa igår, men vi var bortbjudna till grannen direkt efter så jag har inte hunnit redigera bilderna. Men det kommer.

Anette, du skulle ha varit här! En himla god middag. Vi hade sikrom och färskpotatis istället och det blev superduper.


Grillad röding med löjromspotatis

4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar
sweet chili
persillade
citron
flingsalt
nymald vitpeppar

Potatis:

800 g mandelpotatis
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
100 g löjrom
1 dl gräslök, hackad
1 dl dill, hackad
flingsalt
nymald vitpeppar

1 Potatisen: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i
mindre bitar.
2 Koka upp crème fraiche, grädde och senap. Vänd ner löjrom, örter och potatis
vid servering. Smaka av med salt och peppar.
3 Krydda fisken inuti med persillade, citron, sweet chili, salt och peppar. Grilla tills den är klar.

(Recept från Allt om mat)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vilken smarrig mat! Dreglar! :)
    Ha en underbar midsommar!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera