Mitt bidrag till årets tårtfrossa på Bulleribock. Receptet är från Arla och vann Kladdkakeracet 2012. Jag hade inne den 25 minuter. Den var riktigt god. Kanske inte vinnareavkladdkakeracetgod, men god.
Glad midsommar!
Knäckig kladdkaka
Chokladsmet:
50 g Svenskt Smör från Arla
1 st ägg
1 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1⁄2 dl sirap
Knäcksmet:
100 g Svenskt Smör från Arla
1 dl strösocker
1⁄2 dl sirap
1⁄2 dl Arla® vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25-35 min. Låt svalna.
Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
-Mama Skogly ♥
Glad midsommar!
SvaraRaderaMmm...smaskelismaskens! :)
SvaraRaderaGlad midsommar!
kram kram
//Lana