Här kommer den goda förrätten som Kajsa bjöd på.
Minipajer med roquefort
Ingredienser
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,75 dl kesella
Fyllning:
3 st ägg
3 dl mjölk
1,5 dl riven ost
100 g grönmögelost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillagning
1 Hacka smöret och blanda med mjölet till en gryning massa. Tillsätt kesella och blanda snabbt till en deg.
2 Tryck ut degen i 16–18 små aluminium formar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i ca 30 minuter.
3 Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Rör ner den rivna osten.
4 Smula mögelosten och fördela den i aluminiumformarna. Häll över äggstanningen.
5 Grädda på 225 grader i cirka 15 minuter.
(Ett recept från Allt om mat)
-Mama Skogly ♥
Så gott och minipajer gillas! Kram
SvaraRaderaKram!
SvaraRadera