måndag 17 juni 2013

Rökig karré med ananas- och bönsalsa

Den här rackaren var med i senaste Buffé och det blev riktigt, riktigt gott. Vi åt det med mjuka tortillabröd, salsa, riven ost, creme fracihe, koriander och olika grönsaker. Yum!


Rökig karré med ananas- och bönsalsa

8 port.

800 g benfri fläskkarré
mjuka och hårda tacoskal
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Svart bönsalsa:
1 förp svarta bönor(à 400 g)
1/2 färsk ananas (1/2 ananas motsvarar ca 500 g)
1 röd paprika
2 salladslökar
150 g fetaost

Rökig glaze:
1 dl flytande honung
1 tsk liquid smoke (rökextrakt på flaska)
2 msk soja
1/2 tsk chiliflakes (1/2 tsk motsvarar 1 hackad färsk chili)
1 msk olja
1 tsk salt

Detta är ett recept från Buffé nr 6 2013

1.Bönsalsa: Häll av och skölj bönorna.
2.Skala och skär bort rotstocken från ananasen. Skär fruktköttet i 1/2 cm små bitar.
3.Dela, kärna ur och skär paprikan i lika små bitar som ananasen. Strimla salladslöken. Blanda med smulad fetaost, olivolja, salt och peppar.
4.Glaze: Blanda ihop ingredienserna till glazen.
5.Skär karrén i 1/2 cm tjocka skivor. Gnid in köttet med salt och peppar. Grilla det 3–4 minuter på varje sida.
6.Skär köttet tvärs över i tunna strimlor. Blanda med glazen.
7.Servera med salsan i mjuka eller hårda tacoskal värmda på grillen.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag har också tittat på det receptet! Och sparat det! Måste provlagas! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt gott! Ha en fin dag du med!

      Radera